Ростислав Фук

На Тернопільщині розслідують провадження щодо підозрюваного у торгівлі зброї через військові аукціони (фото, відео)

Як з'ясували правоохоронці, зброю та боєприпаси підозрюваний передавав покупцям поштою

Раніше судимий житель Одеси потрапив у поле зору оперативних працівників Тернопільщини. Правоохоронці спільно з працівниками кримінального аналізу встановили, що чоловік через онлайн-аукціони продавав зброю, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Ще наприкінці вересня 2023 року працівники сектору кримінальної поліції Кременеччини отримали оперативну інформацію про те, що уродженець Одеси торгує вогнепальною зброєю та боєприпасами. З клієнтами спілкується онлайн,  продає заборонені предмети через військовий аукціон, а передає товар через відділення поштового зв'язку. 

Поліцейські встановили, що наприкінці вересня житель Кременеччини викупив револьвер системи «Наган» і двічі купував патрони до нього.

Зібравши достатньо доказів, слідчі спільно із оперативниками карного розшуку під процесуальним керівництвом Кременецької окружної прокуратури 29 грудня за місцем проживання фігуранта справи провели обшуки. У підозрюваного виявили та вилучили пістолети, набої та порох.

Документів на зброю у чоловіка не було. Він стверджує, що займався колекціонуванням небезпечних предметів. Проте вирішив усе розпродати, бо необхідні гроші. Що ж стосується набоїв, то їх він виготовляв самостійно. 

50-річному одеситу оголосили підозру відповідно до частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває слідство.

Фото, відео поліції Тернопільської області 

Вибір читачів за тиждень

Відео