Тамара Коблик

На Тернопільщині шукають продавців: є 112 пропозицій роботи

Обіцяють до 15 тис. грн зарплати

З початку 2023 року роботодавці Тернопільщини звернулися до обласного центру зайнятості за допомогою в укомплектуванні пів тисячі вакансій продавців (продовольчих та непродовольчих товарів, продавців-консультантів). Про це повідомили у пресслужбі обласного центру зайнятості.

На 31 серпня є 112 вільних робочих місць продавців. Ця професія увійшла в топ 5 вакансій по області. З них найбільше у роздрібній торгівлі (переважно це продаж продуктів, напоїв та тютюнових виробів в магазинах). Зарплата – до 15 тис. гривень.

Зокрема, у ФОП Зелений О. Л. та Ногаль-Зелена Л. І. продавці-консультанти у садових центрах з продажу рослин, кущів, дерев зароблятимуть 14-15 тис. грн. В їх обов’язки також входять: надання грамотних консультацій, догляд за рослинами (прополювання, стрижка, полив, підживлення).

Від 11,5 тис. грн до 12,3 тис. грн пропонують зарплату продавцям в магазинах ТОВ «Заправка АТ»; ФОП Демків М. Р. - в торгівлі будматеріалами; продавцям-консультантам мережі «АТБ-маркет» та продавцям в мінімаркеті «Колобок».

Якщо у Вас немає відповідної професії, за спрямуванням служби зайнятості професії продавця продовольчих (непродовольчих) товарів (навчання 3,5-5,5 міс.) можна здобути в Івано-Франківському, Львівському, Полтавському, Одеському, Рівненському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Фінансування витрат на навчання, проживання, медичний огляд та проїзд безробітних здійснюється за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Професійне навчання можливе з використанням дистанційних технологій.

Також деякі категорії громадян можуть отримати безоплатний ваучер на навчання за професіями продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів.

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (

) або на «гарячу лінію» ОЦЗ 0635765756.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео