Юля Вітюк

На Тернопільщині у нетверезих водіїв конфіскували 5 автомобілів для військових потреб 

Нове з вечірнього брифінгу Тернопільської військової адміністрації 6 березня.

У неділю, 6 березня, на Тернопільщині затримали декількох водіїв, які керували транспортними засобами будучи напідпитку. Про це повідомив голова ТОДА Володимир Труш під час брифінгу о 18:30 в Тернопільській військовій адміністрації. 

Розповіли і про ситуацію з гуманітарною допомогою. З Тернополя у Харків вже прибув перший потяг та 6 автобусів із необхідними продуктами. Ці автобуси привезуть у Тернопіль людей, які були змушені залишити власні домівки.

Володимир Труш звернувся до жителів області прийняти переселенців достойно та допомагати усім необхідним. А для тих примусово переміщених осіб, які хочуть добратися до кордону, організують автобуси.

- Всі, хто мають бажання доїхати до кордону, мають знати, що ми всім забезпечуємо транспорт. Потрібно зареєструватися в Центрі допомоги переселенців, який знаходиться на Залізничному вокзалі, — наголосив Сергій Надал, очільник Тернополя.

Щодо територіальної оборони області, Володимир Труш повідомив, що уже склали список необхідної важкої зброї та подали його у Генеральний штаб України.

В Тернополі продовжують формувати добровольчі батальйони територіальної оборони. Сьогодні сформовано три, Тернополяни можуть ще долучитись.

До слова, на території Тернопільщини зараз тривають навчання.

- Щодня відбуваються навчання з стрільби у селі Великий Глибочок. Жителі цього району могли чути багато вибухів, просимо не хвилюватись, — наголосив Володимир Труш. — Наші силовики, тероборона тренуються, налагоджують злагодженість між своїми підрозділами, працюють з інструкторами.

Також повідомили про те, що 400 чоловіків із числа переселенців, які приїхали в Тернопільську область, звернулися у військкомат і готові йти служити. 

Загадав очільник міста і про позачергову сесію Тернопільської міської ради, яка відбулась сьогодні. 

- Депутати зібралися заради того, щоб проголосувати за спільне рішення, підтримати звернення президента України до президентів країн, учасників НАТО, про закриття неба над Україною. Рішення було проголосовано одноголосно всіма депутатами, — повідомив Сергій Надал, голова міста Тернопіль. 

Важливо, що відповідне звернення підтримали і жителі 55 громад області.

 

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео