Тамара Коблик

Нагороджений орденом «За мужність»: на війні загинув Герой Назар Матляк

Героя знали як активного громадського діяча, голову Київського осередку, багаторазового учасника та організатора вишкільних та освітніх заходів Молодіжного Націоналістичного Конгресу, члена ОУН. Світла пам'ять

На фронті загинув український захисник Назар Матляк, уродженець м. Борщів Тернопільської області. Він пішов воювати з перших днів масштабного російського вторгнення добровольцем і за час своєї служби був нагороджений орденом «За мужність». Про це повідомляють на сторінці Борщівської міської ради у Facebook.

Ще один наш захисник став Ангелом, який тримає над нами небо. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя. Поділяємо біль їхньої непоправної втрати, — йдеться у повідомленні.

До масштабної війни Назар Матляк працював у видавництві «Наш Формат», його співробітники також висловили співчуття.

2019 року він починав як верстальник, а далі перейшов на посаду технічного редактора. Його зусиллями були випущені десятки бестселерів, у тому числі й «Перспективи української революції» авторства Степана Бандери — книга, яка була для нього особливою.

Колеги наголосили, що Назар за свої переконання віддав життя. У громадську діяльність він був залучений з 2010 року, брав участь у Революції Гідності, а 2014-го став волонтером.

У Чортківській райдержадміністрації наголосили, що Героя знали як активного громадського діяча, голову Київського осередку, багаторазового учасника та організатора вишкільних та освітніх заходів Молодіжного Націоналістичного Конгресу, члена ОУН, який нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.
 

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Назара Матляка з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, на Тернопільщині поховали 24-річного Героя Олександра Гуцала.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео