Віра Олександрович

Незаконну оборудку року зірвали на Тернопільщині (фото)

Головне

Понад 2 тисячі літрів підпільного спирту вилучили на Тернопільщині.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У ході операції «Акциз-2017» співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області спільно зі співробітниками відділу внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС ГУ ДФС у Тернопільській області вилучили із незаконного обігу 2 420 літрів спирту, - уточнили у податковій.

Правоохоронці встановили: на території одного із підприємств Тернополя з одного вантажного автомобіля в інший здійснюють реалізацію (перевантаження) пластикових ємкостей синього кольору орієнтовним об’ємом 220 літрів кожна, причому вони - заповнені спиртом.

Законодавством встановили певні обмеження щодо перебування спирту у цивільному обороті, - нагадують у податковій. - Зокрема, передбачили, що його виробництво і реалізацію можуть здійснювати лише державні підприємства, а транспортувати такий вантаж треба з відома органу Державної фіскальної служби і за наявності належним чином оформлених документів на перевезення. Однак товаро-супровідних документів на вантаж у водія, який перевозив спирт, не було.

Орієнтовна вартість вилученого спирту - 605 тис. грн.

Спирт1
Спирт1

Спирт2
Спирт2

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Довідка. У цілому із початку року співробітники податкової міліції області із незаконного обігу вилучили 22,9 тис. літрів спирту.

Вибір читачів за тиждень

Відео