Тамара Коблик

У дзвіниці храму на Тернопільщині відкрили соціальну пральню (фото)

Пральня безоплатно обслуговуватиме одиноких пенсіонерів і вимушених переселенців

У Теребовлі з’явилася соціальна пральня «Чисто-та…» за підтримки благодійного фонду «Карітас-Тернопіль». Про це повідомили у пресслужбі Теребовлянської міської ради. 

Як пише Суспільне, діятиме пральня у дзвіниці храму Зіслання Святого Духа Української греко-католицької церкви в Теребовлі. Тут будуть безплатно обслуговувати одиноких пенсіонерів та переселенців. Дзвіницю будуть використовувати за її призначенням. А під проєкт пральні використали приміщення канцелярії. 

Парафія стала переможцем мінігранту в рамках проєкту «Розвиток соціального служіння для згуртування громад для підтримки ВПО та вразливих груп на парафіяльному рівні», що діє за підтримки CNEWA Canada та Renovabis.

Спочатку волонтери Церкви Зіслання Святого Духа м.Теребовля активно відвідували соціально-освітню волонтерську академію «СОВА», Школу соціального служіння, де навчалися писати проєкти, формувати бюджет. Далі команда парафії заповнила аплікаційну форму та подала заявку на конкурс мінігрантів.

Парафіяльна спільнота промоніторила ситуацію в громаді, склала карту потреб та визначила вразливі категорії населення. Вони дійшли до висновку, що на даний час є потреба в соціальній пральні.

Зі слів волонтерів парафії, в Теребовлі взагалі нема соціальної пральні. А в громаді є багато важкохворих людей, які потребують такої послуги і не можуть везти одяг у Тернопіль чи Чортків. Саме тому вирішили облаштувати соціальну пральню.

Фото Теребовлянської міської ради



Вибір читачів за тиждень

Відео