Тамара Коблик

Нічна атака на Київ: є поранені та загиблі (фото)

Нічна атака на Київ стала найбільш потужним ударом від весни, кажуть у Київській міській військовій адміністрації

У ніч на 30 серпня ворог здійснив масовану, комбіновану атаку на Київ із використанням безпілотників та ракет. У результаті падіння уламків ракет у двох районах столиці спалахнули пожежі: є загиблі та постраждалі. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської військової адміністрації.

Там зауважують, що такого потужного нападу Київ не відчував від весни. Ворог здійснив масовану, комбіновану атаку з використанням безпілотників та ракет.

Спершу рашисти застосували ударні БпЛА (попередньо, баражуючі боєприпаси «Shahed»). Кілька груп дронів прямували на Київ з різних напрямків. Невдовзі на столицю полетіли ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95мс, - йдеться у повідомленні. - Загалом, силами і засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей (точну кількість, а також тип ракет і БпЛА офіційно оприлюднять Повітряні Сили).

Як зауважили в КМВА, зафіксовано падіння уламків в Шевченківському та Дарницькому районах столиці внаслідок чого виникли руйнування і пожежі.

В обох районах уламки впали на території нежитлової забудови. В місцях падіння виникли загоряння, над ліквідацією пожеж працювали загони ДСНС.  

В Шевченківському районі уламки впали на територію підприємства. Загинули два охоронці 26 та 36 років.

Ще три людини отримали поранення різного ступеня важкості. Потерпілим надана медична допомога,  двох поранених госпіталізовано.

У Дарницькому районі рятувальники гасили пожежу після падіння уламків на даху торгового приміщення. 

На місці подій працювали 97 рятувальників та 21 одиниця основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, - розповіли у пресслужбі ДСНС України.

Також внаслідок масованої атаки ворога у ніч на 30 серпня в Фастівському та Бучанському районах Київщини виникли пожежі та руйнування житлових будинків, загоряння трав'яного настилу.

Фото ДСНС України

Вибір читачів за тиждень

Відео