Орест Сарматський

Норвегія допомагає грішми вимушеним переселенцям, які прибули до Тернополя

Норвезькі благодійники надають фінансову допомогу прибулим зі гарячих точок.

Норвезька рада у справах біженців (NRC), спільно зі Stabilization Support Services, розпочала надання багатоцільової грошової допомоги у Тернополі. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

– Якщо ви перемістилися до Тернополя та області з районів проведення активних бойових дій, то ви та ваша родина можете отримати грошові виплати. Щоб зареєструватися для отримання такої допомоги, зайдіть до гуманітарного штабу (приміщення Центру Науки Тернополя) – м. Тернопіль, площа Героїв Євромайдану, 4 – з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 17:00, або до благодійного магазину «Благодать» – м. Тернопіль, просп. Степана Бандери, 4 – з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 17:00. Обов’язково візьміть із собою паспорт, довідку про присвоєння індивідуального податкового номера та реквізити вашого банку (номер IBAN), – йдеться у повідомленні. – Також майте на увазі, що для реєстрації на нашу грошову допомогу не потрібно приходити всією родиною. Один представник від родини може зареєструвати інших членів родини за наявності необхідних для цього документів (паспорт, свідоцтво про народження).

Додаткову інформацію щодо отримання грошової допомоги у  Тернополі можна отримати за телефоном «гарячої» лінії NRC: 0 800 302 007 (щоденно з 8:00 до 18:00) або надіслати листа на електронну адресу ua.info@nrc.no.

Надання багатоцільової грошової допомоги стало можливим за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.

Довідково. Норвезька рада у справах біженців (NRC) є міжнародною, гуманітарною незалежною, неурядовою організацією, заснованою в 1946 році, яка працює в понад 30 країнах світу.

NRC розпочала гуманітарну місію в Україні у листопаді 2014 року та продовжує реалізовувати програми в таких напрямках: інформування, консультування та правова допомога; житло та непродовольча допомога; вода, санітарія та гігієна; життєзабезпечення та продовольча безпека.

Вибір читачів за тиждень

Відео