Ростислав Фук

Оформивши «допомогу» від міжнародної організації жителька Тернопільщини втратила чималу суму

Зі слів жінки, заяву на про допомогу вона надіслала майже рік тому

До заліщицьких правоохоронців звернулася жителька одного з сіл місцевої громади із заявою про шахрайство. Зі слів потерпілої, зі її картки невідомий викрав майже 14 тисяч гривень, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Зі слів жінки, майже рік тому вона реєструвалася, аби отримати допомогу від міжнародних організацій. Вже й забула про це, однак дзвінок від невідомого, який назвався представником банку, знову нагадав про можливість фінансової підтримки. Незнайомець переконав, що допомога уже надійшла,  тільки треба відкрити кредитну картку і перечислити з неї кошти на резервний рахунок і тоді автоматично з цього рахунку повернуться і кредитні гривні і допомога від міжнародних партнерів.

Жінка робила все через мобільний додаток банку, чітко керуючись інструкціями, які їй диктував незнайомець. У результаті їй вдалося відкрити кредитну лінію із лімітом майже 14 тисяч гривень. Усі ці кошти вона перекинула на резервний рахунок, який, як виявилося згодом, був рахунком шахрая.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу.

 Поліцейські вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям, які називають себе представниками банку, чи служби безпеки фінустанов. Пам’ятайте, будь-які питання варто вирішувати у відділеннях банків, а не в телефонному режимі невідомо з ким, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Хотів заробити на криптовалюті: тернополянин втратив 60 тис. грн через інтернет-шахрая

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео