Ростислав Фук

У Києві відкрили фотовиставку Героя України з Тернопільщини Віктора Гурняка (фото)

Триватиме виставка до 30 грудня

До десятої річниці Революції гідності у Києві відкрили виставку фотографа, пластуна, військового, Героя України Віктора Гурняка «Від Майдану до війни». Про це повідомили на сторінці Інституту масової інформації.

Виставка проходить у просторі PEN Ukraine з 21 листопада по 30 грудня за адресою: Київ, вул. Лук’янівська 14а.

Віктор був активістом і фотографом на Майдані у 2013-2014 роках, а влітку 2014-го добровільно вступив до 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». 19 жовтня 2014 року загинув на Луганщині.

Роботи Віктора Гурняка були розміщені на виставках у Польщі, Естонії та Німеччині. Зокрема, фотовиставку з майже півсотні світлин із лінії фронту і визволених та окупованих міст зі сходу України «Донбас: війна та мир» відкрили 10 грудня 2014 року в Європарламенті. У 2015 році в Українському національному музеї в Чикаго (США) працювала фотовиставка авторських робіт «Віктор Гурняк: дорога з Майдану».

Віктор Гурняк посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеня, орденом “Народний Герой України”. Нагадаємо, в 2021 році отримав посмертно звання Героя України з відзначенням орденом «Золота Зірка».

Читайте також: На Тернопільщині випустили поштову марку, присвячену Герою Віктору Гурняку

Фото з допису Інституту масової інформації

Вибір читачів за тиждень

Відео