Ростислав Фук

П’яний водій намагався відкупитися від патрульних на Тернопільщині

Факт надання хабаря задокументувала слідчо-оперативна група

Авто жителя Золотопотіцької громади зупинили патрульні в одному з сіл Чортківського району. Як з’ясувалося, водій був нетверезий, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Під час складання адміністративного протоколу чоловік спочатку пропонував, а відтак поклав до службового автомобіля співробітників поліції 200 американських доларів за те, аби його не притягували до адміністративної відповідальності. Факт надання хабаря задокументувала слідчо-оперативна група.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 369 Кримінального кодексу - надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП - на водія теж складено.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео