Тамара Коблик

Папа Римський читає книгу тернопільської письменниці (фото)

Ця ілюстрована книжка знайомить читачів із культурою, традиціями, роздумами та святкуваннями українського народу під час Різдва

Папа Римський читає книгу тернополянки Надії Гербіш. Книжку «A Ukrainian Christmas» авторка написала разом з Ярославом Грицаком. Про це письменниця розповіла на своїй сторінці у фейсбуці.

Папа Римський читає нашу з Ярославом Грицаком книжку «A Ukrainian Christmas», яку йому привіз на Різдво Денис Коляда (прошу читати прізвище буквально), - написала Надія. - У листопаді, після поїздок до Ірпеня, Житомира і Києва ми з Ярославом Грицаком (до речі, науковим керівником Дениса Коляди) поверталися додому потягом - і на вокзалі нас зустрів Денис, який саме повернувся з щойно звільненого Херсона. Якраз вили сирени, і Денис провів нас до потяга підземним переходом.

З собою у Ярослава була книжка - один із двох примірників, які я привезла в Україну з Франкфурта, куди мені, своєю чергою, власноруч привезла їх наша британська видавчиня, - поділилася письменниця.

Через проблеми з поштою інші авторські примірники ще досі не дійшли, але примірник Ярослава поїхав із Денисом Колядою до Папи.

Ну і от. Якими ж дивними, несподіваними і часом смішними бувають Божі шляхи, - підсумувала Надія Гербіш.

Довідка: Ця ілюстрована книжка знайомить читачів із культурою, традиціями, роздумами та святкуваннями українського народу під час Різдва. Спочатку опублікована в 2020 році в Україні ця англомовна версія містить нову передмову, написану авторами після вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року.

Фото зі сторінки Надії Гербіш у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео