Анастасія Кисіль

Пасічник з Тернопільщини запрошує вимушених переселенців на безкоштовну бджолину терапію (фото)

Сон на вуликах має заспокійливий ефект та додає людині сил, впевнений пасічник Микола Оришкевич

Тернопільщина вкотре доводить, що тут живуть добрі та гостинні люди, які завжди готові допомогти. Так, пасічник Микола Оришкевич пропонує вимушеним переселенцям незвичну терапію: безкоштовний відпочинок у хатині на бджолиних вуликах. Пасіка Оришкевичів розташована у Ланівцях на Кременеччині.

Бджоли - це природні лікарі, запевняє пасічник Микола Оришкевич. Чоловік займається пасічництвом уже майже 40 років. Апітерапію (бджолина терапія - ред.) проводить для себе майже щодня. 

Після роботи я лежу пів години у хатині на бджолиних вуликах. Так я набираюся сили та стаю знову до праці.  Мені вже минуло 70 років, і я дякую Богу та бджолам, які мене тримають, – розповідає чоловік.

Пан Микола каже, що познайомився з бджолами, коли ще був школярем. Із семи років він допомагав місцевому пасічнику та проводив з ним ціле літо.

Ще тоді полюбив бджіл і до цього часу їх люблю. Вони мають можливість заспокоювати та лікувати, - каже пасічник.

На пасіці Оришкевичів є будинок з лежанками на вуликах, де можна не лише відпочити, а й зцілити свою нервову систему. За словами господаря, відвідувачі часто бояться, що їх може вжалити бджола, але ці переживання є марними. 

Не варто боятися, що під час терапії вас можуть покусати бджоли. Адже вони ізольовані у своїх вуликах, а в хатинку, де маєте бути ви, потрапляють лише аромати від їхньої праці, - запевняє пасічник. - Протипоказів така процедура не має. Справді небезпечно це може бути тільки для тих, хто має алергію на бджолиний яд, хоча ризик укусу тут мінімальний. 

Фото: У хатині на вуликах можна відпочити та заспокоїтись. 

До війни бджолина терапія коштувала 100 гривень за 2 години відпочинку у вулику на лежанці. Тепер Микола Іванович пропонує таку процедуру переселенцям безкоштовно. Каже, що як кожен українець, мусить допомагати тим, чим може.  

До мене вже кілька раз приходили чоловік з дружиною, які переїхали з Харкова. Я не можу з них брати кошти, адже в них і так велика біда, – зазначає співрозмовник.

Микола Оришкевич радо прийме усіх, кому потрібна бджолина допомога. За детальною інформацією телефонуйте за номером:  097-92-62-633.

Фото з фейсбук-сторінки Олексія Філюка

Вибір читачів за тиждень

Відео