Ростислав Фук

Перейшла за фішинговим посиланням: у жительки Тернопільщини викрали чималу суму

Із заявою про шахрайство жінка звернулася до правоохоронців

Картка

Жителька Чорткова розмістила в мережі оголошення про продаж годівничок для птиць. Товару не продала, натомість з банківської картки зникло понад 45 тисяч гривень, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Із заявою про шахрайство жінка звернулася до правоохоронців. Вона розповіла, що продавала годівнички для птиць, оголошення розмістила на одному з сайтів. Їй зателефонувала невідома, яка начебто зацікавилася товаром і попросила перейти за надісланим посиланням, аби оформити доставку товару.

Виявилося, це фішинг, таким чином потерпіла відкрила доступ шахраям до її рахунку. У результаті втратила чималу суму.

Поліцейські проводять оперативні заходи, аби встановити особу зловмисника, а краян закликають бути вкрай обережними, продаючи чи купуючи товар через Інтернет. Не повідомляйте інформацію про платіжну картку або картковий рахунок через мережу Інтернет, наприклад ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо. Для оплати товарів (послуг) через мережу Інтернет використовуйте окрему платіжну картку з граничним лімітом, яка передбачена тільки для цього та не дає змоги здійснювати з її використанням операції в торговельній мережі та зняття готівки, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео