Тамара Коблик

Підприємство з Тернопільщини зробило на аукціоні покупку за 200 мільйонів

Таким чином вдалося викупити майно державного підприємства «Волиньторф»

Фонд держмайна (ФДМУ) продав майно державного підприємства “Волиньторф” – за нього запропонували 212,2 млн грн. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Стартова ціна була 190,2 млн грн. Для участі в аукціоні необхідно було сплатити гарантійний (38 млн грн) і реєстраційний (1340 грн) внески.

Пропозицію подав лише один потенційний інвестор. У відповідності до законодавства, він і має право придбати актив шляхом викупу, – йдеться у повідомленні.

За даними на сайті Прозорро.Продажі, єдиним учасником торгів стало ТОВ “Агробіостандарт”, зареєстроване у Теребовлі Тернопільської області, основний вид її діяльності – надання в оренду сільськогосподарських машин і устатковання.

На суму 212,2 млн грн, яку запропонував інвестор, також буде нарахований ПДВ в розмірі 20%. Таким чином, остаточна сума, яку він має сплатити за об’єкт, – 254,7 млн грн. Також підприємство має борги на суму приблизно 20 млн гривень, які має сплатити новий власник.

Покупець повинен продовжити надавати послуги з постачання теплової енергії споживачам, з якими “Волиньторф” уклав відповідні договори; сплатити протягом 6 місяців борги із заробітної плати та перед бюджетом; не звільняти працівників протягом 6 місяців, – додали у Фонді.

Зазначається, що “Волиньторф” спеціалізується на виробництві торф’яних брикетів. За перше півріччя 2023 року воно отримало 90,4 млн грн доходу, за весь 2022 рік – 200 млн грн.

Нагадаємо, спиртзавод на Тернопільщині виставили на аукціон із рекордною стартовою ціною.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео