Ростислав Фук

Поблизу Тернополя поховали 28-річного Героя (фото)

Вічна пам’ять Герою

В останню дорогу у селі Лучка Великоберезовицької громади провели загиблого захисника України Юрія Патру. Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

Нагадаємо, життя 28-річного воїна обірвалося 30 жовтня під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу села Левадне Запорізької області.

Останню шану Герою прийшли віддати рідні, друзі, вчителі, сусіди, односельці, побратими, військовослужбовці, представники влади, духовенства та усі небайдужі люди.

Жорстока війна забрала життя справжнього патріота, молодого та люблячого батька, чуйного чоловіка, вірного друга та зразкового воїна. У пам’яті односельчан Юрій Патра назавжди залишиться добрим, щирим, усміхненим, життєрадісним, чесним та справедливим, готовим прийти на допомогу, – йдеться в повідомленні.

Народився Юрій Патра 27 липня 1995 року у селі Струсів. Там зростав і навчався. Рано втратив батька, а згодом і матір, був круглим сиротою. У 2018 році вступив на військову службу, де прослужив півтора року далеко від дому. У 2021 році створив сім’ю з дружиною Галиною та переїхав до села Лучка. У 2023 році у подружжя народилася донечка Ілона, якій 4 листопада виповнилось 7 місяців.

Дружині Героя вручили «Пам’ятний лист на знак глибокої вдячності за жертовне служіння у лавах Збройних сил України» від Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Юрія Патри з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Читайте також: Понад рік вважався безвісти зниклим: на Тернопільщині поховали 23-річного Героя

Фото Великоберезовицької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео