Ростислав Фук

У громаді на Тернопільщині відкрили другий в Україні Центр цифрової безбар’єрності (фото)

Роботу Центру забезпечують тренери, які пройшли попереднє навчання

Другий в Україні Центр цифрової безбар’єрності відкрили в Лановецькій громаді на базі Дія.Центру, повідомляють на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Центри цифрової безбар’єрності - це місце, де люди різних суспільних груп зможуть зручно та доступно отримати освітні послуги та консультації без перешкод та дискримінації, відповідно до своїх потреб та можливостей, – йдеться в повідомленні.

У Тернопільській ОВА зазначають, що центр відповідає вимогам фізичної доступності й обладнаний апаратним та спеціалізованим програмним забезпеченням. Його роботу забезпечують тренери, які пройшли попереднє навчання та мають навички у взаємодії з відвідувачами усіх суспільних груп населення, у проведенні навчання, тренінгів, наданні індивідуальних консультацій.

Створення таких центрів виконується в рамках флагманського проєкту «Створення цифрових безбар'єрних територіальних центів» для того, щоб підвищити рівень інклюзії та розвивати цифрову освіту серед різних категорій населення у Тернопільській області.

Нагадаємо, перший Центр цифрової безбар'єрності на Тернопільщині відкрили 3 листопада в Хоросткові.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео