Ростислав Фук

Понад тисячу квадратних метрів маскувальних сіток передали тернопільські студенти на фронт (фото)

30 сіток, які передали на ЗСУ, виготовляли впродовж двох тижнів близько ста волонтерів

Маскувальні сітки загальною площею понад тисячу м. кв. із Тернопільського національного педагогічного університету відправили одразу в декілька бригад на бойові позиції. Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ректорату ТНПУ.

Зимові, осінні, «паморозь», «болото» — саме так називають свої творіння студенти відповідно до відтінків тканини, яку вплітають у сітки. Тканину використовують бавовняну, яка важко загоряється, не спалахує, не плавиться, до того ж якісно фарбовану, тому не втрачає кольору за будь-яких погодних умов. Головне завдання — сплести сітку так, щоб замаскований об'єкт не простежувався з відстані 30-40 метрів.

Щодня ми виготовляємо в середньому по одній сітці, — каже в.о. декана історичного факультету Володимир Кіцак, — за майже 10 років війни наш факультет відправив на фронт понад 1200 одиниць загальною площею 43 тисячі квадратних метрів.  

Також декан відзначив, що  військові телефонують, дякують, гідно оцінюють якість роботи. 

Наш університет підтримав добру традицію допомагати Збройним Силам України у різний спосіб. Інженерно-педагогічний факультет, до слова, розробляє антидронні рушниці, збирає і самі дрони, і їх прискорювачі, створює сканерні системи, — каже ректор ТНПУ Богдан Буяк. — Відрадно, що з кожним роком на історичному факультеті нові першокурсники переймаються цією справою, знаючи, що ці сітки рятують і техніку, і найцінніше – життя людей. 

30 сіток, які передали на ЗСУ, виготовляли впродовж двох тижнів близько ста волонтерів. Це 80 студентів факультету, долучалися також їх батьки, переселенці та всі охочі тернополяни. 

Фото ТНПУ

Вибір читачів за тиждень

Відео