Волонтери з Тернопільщини доставили допомогу воїнам на Донеччину

Захисникам передали необхідні речі та обговорили потреби на фронті. Серед нагальних – військова зимова форма

Донеччину та Тернопільщину розділяє тисячу кілометрів. І хоч бойові дії від Тернополя далеко насправді небезпека війни – поруч, тому тил і далі має бути надійним плечем підтримки фронту. Днями у наших захисників у гарячих точках на Донеччині побував перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук і депутатка Тернопільської обласної ради, лікарка і волонтерка Наталія Онишків з Бережан разом зі своїм чоловіком Андрієм. Вони відвідали бійців бригади НГУ «АЗОВ» та 35 окремого стрілецького батальйону, які зараз боронять та відвойовують східні території.

Волонтери передали захисникам необхідні речі та обговорили потреби на фронті. Серед нагальних – військова зимова форма.

Потреби на фронті є щодня, - розповідає Володимир Болєщук. – Перебуваючи цих вихідних на фронті, почули від наших воїнів, що їм потрібна військова зимова форма, адже триває підготовка до зими. Так, Міноборони і наші закордонні партнери роблять багато, щоб наші бійці були укомплектовані до зими завчасно. Але наша допомога не буде зайвою. Тому спільно з колегами будемо і далі працювати над забезпеченням потреб військових.

Подружжя волонтерів Наталія та Андрій Онишківи з початку повномасштабного вторгнення практично щотижня їздять на фронт та доставляють бійцям продукти харчування, теплий одяг, автомобілі, військову амуніцію тощо. Вони здійснили десятки поїздок в зону бойових дій, тому добре знають про потреби воїнів.

Повномасштабна війна триває вже понад півтора року. Відчувається, що воїни втомлені, бо півтора року на передовій, рідко бачать рідних, але водночас вони знають, що саме від них залежить доля України, тому роблять все, щоб вигнати ворога, - розповідає Наталія Онишків. – Попри втому, захисники далі йдуть у бій, вражає їхня сила духу, витривалість. Маємо бути згуртованими і відповідальними. Звісно, що волонтерство — це нелегка праця, але побачусь із військовими — набираюсь від них позитивних емоцій. Перемога за Україною, тільки для цього кожен із нас ще має потрудитися».

Фото Володимира Болєщука

Вибір читачів за тиждень

Відео