Ростислав Фук

На Тернопільщині підозрюють посадовця у привласненні коштів, виділених на будівництво казарми

Правоохоронці встановили, що підозрюваний ще у 2018 році почав вносити неправдиві відомості в акти здавання-приймання виконаних робіт

Службове підроблення та розтрату інкримінують слідчі посадовцю. Чоловік, зловживаючи своїм службовим становищем та керуючи квартирно-експлуатаційним управлінням, привласнював державні кошти. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Під час перевірок правоохоронці встановили, що підозрюваний ще у 2018 році почав вносити неправдиві відомості в акти здавання-приймання виконаних робіт. Мова йшла про начебто виконані роботи з технічного нагляду на об'єкті «Будівництво будівлі казарми поліпшеного планування у м. Теребовля, Тернопільської області».

Чоловік підписував акти виконаних робіт за те, чого не проводилося взагалі. Його незаконні дії підтвердили й ряд експертиз - будівельно-технічна, судово-економічна та судово-почеркознавча. Своїми діями уродженець Чернівецької області завдав збитків державі на понад 340 тисяч гривень, – кажуть поліцейські.

Чоловікові уже оголосили підозру відповідно до двох статей кримінального кодексу України: частини 4 статті 191 та частини 1 статті 366.

За протизаконні маніпуляції йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Триває слідство.

Читайте також: Директора коледжу на Тернопільщині судитимуть за отримання хабаря

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео