Ростислав Фук

Відпочинок у Карпатах: жителька Тернопільщини переказала чималу суму шахраям

Оголошення про надання туристичних послуг та перевезення до місця відпочинку жінка знайшла в соцмережі

картка

8 тисяч гривень - саме стільки втратила мешканка Кременеччини, повіривши аферистам та здійснивши передоплату. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Оголошення про надання туристичних послуг та перевезення до місця відпочинку жінка знайшла в соцмережі. Зателефонувала за вказаним номером, домовилася про бронювання, однак жінка, яка назвалася туристичною менеджер кою, попередила, що працює лише по передоплаті. Потерпіла погодилася переказати кошти на надісланий в повідомлені рахунок.

Лише через декілька днів кременчанка зрозуміла, що потрапила в шахрайську пастку. Вона намагалася дізнатися деталі майбутньої поїздки в Карпати, однак номер псевдоменджерки не відповідав, а згодом зник з мережі.

Жінка звернулася за допомогою до правоохоронців. Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Правоохоронці встановлюють усі детальні обставини афери.

Кіберполіцейські радять як не стати жертвою шахраїв:

– бронювати апартаменти та туристичні подорожі лише на офіційних, перевірених сайтах;

– читати відгуки інших клієнтів, просити надавати додаткові фото. Якщо відмовляють – це перший сигнал про можливий обман;

– у разі здійснення розрахунків в інтернеті користуватися перевіреними сайтами;

– за можливості обирати не передоплату, а післяплату;

– перевіряти банківські картки, телефони та сумнівні посилання на сайті кіберполіції, адже шахраї вже можуть знаходитися у відповідній базі: https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео