Ростислав Фук

Пожежа в заказнику на Тернопільщині завдала шкоди майже на 160 тис. грн (фото)

Внаслідок займання вогнем знищено суху рослинність площею 2 га

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області провела обстеження за фактом випалювання сухої водно-болотної рослинності на території Чистилівського орнітологічного заказника, який належить до природно-заповідного фонду України. Про це повідомили у пресслужбі інспекції.

Як ідеться в повідомленні, внаслідок займання вогнем знищено суху рослинність площею 2 га.

За результатами проведеного обстеження місця пожежі встановлено, що горіння виникло зі сторони населеного пункту Великий Глибочок і розповсюдилось в сторону сіл Плотича та Чистилів Білецької ОТГ.

Найбільш ймовірною причиною пожежі є потрапляння малокалорійного джерела запалювання на суху рослинність. Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний, становить 159 647 грн, – йдеться в повідомленні.

За фактом виникнення пожежі інспекція направила матеріали до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження за частиною 2 статті 252 Кримінального кодексу України.

Вкотре закликаємо усіх бути пильними та уважними, не порушувати чинне законодавство, не спалювати суху рослинність – не забруднювати повітря, берегти власне життя і здоров’я, – кажуть екологи.

Читайте також: На Тернопільщині вже вкотре горіла територія орнітологічного заказника

Фото Державної екологічної інспекції у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео