Ростислав Фук

Протягом жовтня на Тернопільщині виявили 350 п’яних водіїв

За вчинення ДТП у стані сп’яніння передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років

Минулого місяця правоохоронці оформили 13 370 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, порушення правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, порушення правил користування ременем безпеки. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У жовтні на дорогах Тернопільщини трапилося 282 ДТП. З них – 61 з потерпілими, в яких 10 людей загинули та 63 отримали травми. 17 аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. Внаслідок цього одна людина загинула та 5 зазнали травм.

Серед причин ДТП: порушення правил маневрування, перевищення швидкісного режиму та дотримання безпечної дистанції.

У жовтні поліцейські склали 350 адміністративних протоколів за керування транспортними засобами у нетверезому стані відповідно до статті 130 КУпАП.

Правоохоронці нагадують: за керування автомобілем в стані сп’яніння передбачено 17000 грн штрафу з позбавленням права керування на 1 рік. Відмова від проведення огляду на стан сп'яніння рівноцінна керуванню напідпитку, – йдеться в повідомленні.

За вчинення ДТП у стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, згідно зі статтею 286-1 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео