Ростислав Фук

Встановили попередню причину смерті хлопчика після лікування зубів у Тернополі (оновлено)

Через падіння кров’яного тиску під час лікування хлопчика доставили у реанімацію, де він помер

Під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури триває досудове розслідування, розпочате щодо неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками при лікуванні дитини. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 13 листопада в комунальному медичному закладі у м. Тернополі проводили лікування зубів малолітньому хлопчику під дією загального наркозу. Через падіння кров’яного тиску під час лікування хлопчика доставили у реанімацію, де він помер. Вік дитини - 1 рік 10 місяців.

За даними судово-медичної експертизи, попередня причина смерті - гостра легенево-серцева недостатність.

Мама звернулася до нашого лікаря. У хлопчика зуби були уражені карієсом. Вказівок, з якого віку можна проводити процедури з чистки зубів, ніде немає. Мама надала усі необхідні документи. Аналізи всі були мамою хлопчика привезені від сімейного лікаря. Також вони привезли аналізи з ехо серця із Бучацької лікарні, де було написано, що жодних патологій там немає. Лікар робив санацію цих зубів, проводив комплекс лікувальних і профілактичних процедур для оздоровлення ротової порожнини. Цей лікар працює у нас 8 років, людина з досвідом, до якого всі хочуть потрапити на прийом, - повідомила Суспільному медична директорка лікувального закладу Алла Філюк .

Називати ім’я та прізвище стоматолога, який лікував хлопчика у медичному закладі відмовилися, але повідомили, що він і далі працює.

У нас не було вказівок відсторонити його від роботи, — сказала Алла Філюк.

Досудове розслідування за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України здійснюють слідчі Тернопільського районного управління поліції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео