Тамара Коблик

«росія розглядає сценарій теракту на Запорізькій атомній станції», - президент (відео)

Таку інформацію отримала українська розвідка і СБУ, зазначає Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка отримала інформацію про те, що РФ розглядає теракт на Запорізькій АЕС із викидом радіації. Про це він сказав у зверненні до нації.

За його словами, він отримав доповідь розвідки та Служби безпеки України щодо підриву Каховської гідроелектростанції росіянами та підготовки терористичного акту на Запорізькій атомній електростанції.

Він зазначив, що СБУ та розвідка зібрали нові докази підриву Каховської дамби окупантами — це був свідомий та прорахований злочин.

Зеленський заявив, що росія використовує Запорізьку АЕС як елемент своєї агресії та як військову базу.

Глава держави наголосив, що розвідка отримала інформацію про те, що москва розглядає сценарій теракту на ЗАЕС із викидом радіації.

Вони все підготували для цього. Ми передаємо всю наявну інформацію нашим партнерам — кожному у світі. Усі підтвердження. Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка — всі країни, абсолютно всі мають це знати. Міжнародні організації. Усі, — резюмував він.

У Міністерстві охорони здоров'я поділилися основними правилами безпеки при радіаційній небезпеці.

Читайте і поширюйте, але не панікуйте! Не підігравайте ворогові, - кажуть у  відомстві.

Також у МОЗ нагадали, що йодна профілактика потрібна ЛИШЕ у випадку аварії, яка ВІДБУЛАСЬ. Йодид калію токсичний для організму та «не працює» наперед.

Фото з відкритих джерел та МОЗ

Вибір читачів за тиждень

Відео