Орест Сарматський

Розбиту ущент дорогу до Карпат оновлюють на Тернопільщині

2 (Copy)23

У Тернопільській області знімають старе зношене покриття на дорозі державного значення Н-18 Івано – Франківськ – Тернопіль у рамках проєкту Президента «Велике будівництво».

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

– На 20 км дороги до Карпат Н-18 вже відфрезовано старе зношене покриття. Поточний середній ремонт на перехідному об'єкті 2020 року, автошляху Н-18 Івано – Франківськ – Бучач – Тернопіль, просунувся до села Доброполе, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що автошлях Н-18 за програмою «Велике будівництво» це понад 70 км двошарового нового покриття з укріпленою основою дороги, розміткою та бар'єрним огородженням. У населених пунктах буде встановлено освітлення, пішохідні доріжки.

У рамках проєкту Президента «Велике будівництво» на Тернопільщині запланували реалізувати 16 проєктів.  Для цього в держбюджеті передбачили понад 120 млн грн.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський під час всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» 22 лютого повідомив, що в Україні у 2021 році буде побудовано та відновлено 4500 км доріг державного значення та 2000 км місцевих доріг.

Національний проєкт «Велике будівництво» був ініційований Президентом Зеленським восени 2019 року.

Мета проєкту – побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео