Ростислав Фук

Рубають дрова, купують продукти: як тернопільські поліцейські допомагають людям вижити в складних умовах (фото)

Поліцейські приходять на допомогу пенсіонерам, самотнім та найменш соціально захищеним людям

На Тернопільщині деякі населені пункти після масштабних обстрілів на тривалий час залишилися без електропостачання. Допомагати місцевим жителям вижити в таких складних умовах взялися поліцейські, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

У господарствах жителів сіл, що належать до Тернопільської міської громади, поліцейські - часті гості. Приходять, аби допомогти, особливо пенсіонерам, самотнім, найменш соціально захищеним.

За словами поліцейського офіцера громади Тернопільського районного управління поліції Андрія Шеременди, їхній з колегою – Назаром Микитіним робочий день розпочинається і закінчується на господарствах людей, котрі потребують допомоги.

Ми добре знаємо адреси тих людей, котрі чекають на нашу підтримку та допомогу. Прокинути сніг, нарубати дров, принести води, закупити продукти чи ліки, навіть допомогти витрусити килимки – все, чого потребують пенсіонери, самотні люди, але котрим це вже не під силу зробити, - розповідає Андрій Шеременда.

Капітани поліції щодня обходять до десяти помешкань. Під наглядом поліцейських  десять сіл Тернопільської міської громади та приміські Кутківці й Пронятин. І в кожному населеному пункті є декілька адрес за яким правоохоронцям обов’язково потрібно навідатися, бо там чекають на їхню допомогу.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео