Ростислав Фук

Салюти і комендантська година під час новорічних свят: пояснення поліції

Під час свят правоохоронці працюватимуть в посиленому режимі

Відзначення Нового року та Різдва Христового у період воєнного стану проходитиме відповідно до вимог комендантської години, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Поліцейські нагадують, що на Тернопільщині комендантська година діє період з 23:00 до 5:00.

Як повідомили в управлінні превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області, в ніч із 31 грудня на 1 січня для охорони громадського порядку залучатимуться не лише поліцейські, а й бійці Національної гвардії, рятувальники, військовослужбовці, - загалом понад пів тисячі осіб. Для оперативного реагування на звернення та повідомлення жителів і гостей області та надзвичайні події буде сформовано 21 слідчо-оперативну групу, 26 пожежно-рятувальних груп, три групи вибухотехніків та піротехніків. У резерві перебуватимуть співробітники спецпідрозділу поліції.

1 січня додаткові наряди поліцейських забезпечуватимуть правопорядок під час масових заходів, зокрема, відзначення 114-ї річниці з дня народження Степана Бандери.

Посилений варіант служби нестимуть поліцейські і на Різдво. До забезпечення публічного порядку буде залучено майже пів тисячі правоохоронців області.

Також 27 грудня на засіданні ради оборони Тернопільської області прийнято рішення про заборону продажу та використання піротехнічних виробів.

Правоохоронці зазначають, що за порушення законодавства у цій сфері та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із використанням піротехніки, передбачена відповідальність, зокрема: стаття 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності), стаття 182 КУпАП (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях), стаття 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) та стаття 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Відповідальність є, але давайте будемо більш відповідальними, не тільки через закон, а ще й через повагу до інших, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Тернопільщині, можливо, послаблять комендантську годину на період Різдва

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео