Анастасія Кисіль

Щодня хворіють до 200 дітей: яка ситуація з COVID-19 на Тернопільщині (відео)

Якщо раніше хворіли одиниці чи десятки дітей, то зараз кількість хворих в рази більша.

На Тернопільщині COVID-19 найчастіше виявляють у дітей, а також медпрацівників та освітян. Прокоментувала епідситуацію в області головна державна санітарна лікарка Тернопільської області, генеральна директорка обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксана Чайчук.

- Хворіють діти, медики і освітяни. Це три категорії людей, які викликають занепокоєння. Якщо ми говоримо про ситуацію захворювання на «Дельта» чи «британський» вірус, то тоді діти хворіли мало - одиниці чи десятки, а зараз щоденно хворіють до двох сотень, а то і більше. Так, за неділю, 6 лютого, захворіло 70 дітей, 24 медпрацівників та 49 працівників освіти, - каже Оксана Чайчук.

Вона зазначила, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 в області залишається напруженою.

- Такі території як Бережанщина,  Гусятинщина, Заліщиччина, Збаражчина, Козівщина, Лановеччина,  Підволочищина,  Підгаєччина, Теребовлянщина, а також Тернопільський, Чортківський райони і місто Чортків значно перевищують середні обласні показники, - зазначає головна санітарна лікарка області. - Якщо говорити про серйозність ситуації, то найбільше перевищує місто Чортків, де середньообласний показник - 1 тис. 785 хворих, по місту - 4 тис. 418. Майже в три рази вища захворюваність, як в загальному по області.

Не поменшало і смертельних випадків.

- З семи людей, померлих за останню добу, тільки одна була щеплена від COVID-19. Всі мали якісь супутні захворювання, в основному серцево-судинні, - додає Оксана Чайчук.

<iframe src="

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео