Ростислав Фук

Дієтологи розповіли, які частини курки є найшкідливішими для споживання

Курятина вважається менш шкідливою за червоні види м’яса, проте і в ній є небезпечні для здоров'я частини

курка

Курятина залишається найдоступнішим дієтичним м’ясом в Україні. Названо найнебезпечніші частини курки, які потрібно виключити з раціону. Про це пише agronews.ua.

Куряче м’ясо має підвищений попит відразу з кількох причин. Перша – воно найдоступніше за ціною. Друга – користь, на якій часто наголошують адепти здорового способу життя та правильного харчування. При цьому курятина смачна.

Курятина вважається менш шкідливою за червоні види м’яса. Вона дешевша, ніж свинина, яловичина, індичатина та кролятина. У такому м’ясі менше калорій, багато вітамінів та мінералів.

Які частини курки найнебезпечніші

Дієтологи назвали небезпечною для здоров’я курячу шкіру. У ній немає вітамінів, зате багато жиру та холестерину, а також можуть утримуватися залишки хлору, який використовують для надання товарного вигляду тушкам, які втратили товарний вигляд. Експерти закликали вживати м’ясо без шкіри.

Друге місце по шкідливості займають крила, тому що вони по суті складаються з кісток та шкіри – там немає корисних елементів.

Найшкідливішою частиною курки назвали легені. У них можуть бути небезпечні бактерії лістерії, які складно знищити навіть термічною обробкою.

Є думка, що курячу печінку також не варто вживати. Вона є так званим фільтром, який переробляє шкідливі речовини, що потрапляють до організму. Якщо птах вживав якісні та безпечні корми та воду, то жодної шкоди організму не буде. Разом з тим, якщо для росту курки використовувалися гормони та антибіотики, тоді такий субпродукт є небезпечним.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео