Тамара Коблик

Священник-блогер з Тернопільщини видав книжку християнських пісень

Олексій Філюк планує ще видати книжку з християнськими притчами

Священник Олексій Філюк з Тернопільщини видав книжку «365 християнських пісень на кожен Божий день». Тексти зібрав з різних регіонів України. Про це пише Суспільне.

Він розповів, що веде у фейсбуці свій блог. Має 230 тисяч підписників. Щодня проводить прямі ефіри, під час яких разом з ними молиться та співає духовні пісні.

«За кожен день, який подарував нам Господь, маємо йому дякувати. Дякувати в молитві, а коли йдемо на молитву до храму, дякувати піснею».

Священник Олексій Філюк є настоятелем храму Успіння Божої Матері в Шушківцях і храму святого Архистратига Михайла в Білозірці Лановецької громади ПЦУ.

Однією з перших отримала його видання керівниця церковного хору Оксана Чайківська з Тернополя. Каже, встигла вже вивчити одну з пісень.

Ця прекрасна книжка отця Філюка потрапила мені в руки в дарунок саме від нього. Кожного дня в житті я співаю, бо це моя діяльність і бажання. Вона для мене важлива, бо тут зібрані всі пісні. Мені тепер не потрібно шукати ту чи іншу пісню в тому чи іншому пісеннику.

Священник розповів, що над укладанням текстів працював три роки.

Ці пісні зібрані майже зі всієї України. Є декілька авторських. Є декілька з села, в якому я народився. Найдавніша пісня датується 19 століттям, 1820 роком. Збирали матеріал три роки, але здається, що все життя.

Кожну пісню священник доповнив рядками з Біблії. На звороті пісенника є QR-код з посиланням на сотню версій пісень у ютубі.

Шістдесят днів виділив на те, щоби попідбирати до кожної пісні актуальну біблійну цитату.

Збірник пісень вийшов тиражем 2,5 тисячі примірників. Його придбали вже українці в Канаді, Америці, Іспанії, Італії, Англії, Японії.

У важкі часи Біблія, християнська пісня, християнська псальма є підбадьоренням і підтримкою для людей, які опинилися в нелегких обставинах життя.

Олексій Філюк планує ще видати книжку з християнськими притчами.

Читайте також: Замість ремонту церкви вирішили купити дрони: як парафіяни з Тернопільщини підтримали армію

Фото Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео