Ростислав Фук

Тернопільщина вже відбудувала понад 30 будинків у селищі на Херсонщині (фото)

Архангельське дуже постраждало від російських військ, адже 8 місяців було в окупації

У рамках проєкту «Пліч-о-пліч» Тернопільщина продовжує відбудовувати селище Архангельське на Херсонщині, повідомляють на сторінці обласної військової адміністрації.

Селище дуже постраждало від російських військ, адже було в окупації 8 місяців. Потрібно було перекривати дахи на будинках, встановлювати нові вікна і двері, підмуровувати стіни, а подекуди – будувати будинки «з нуля».

Нагадаємо, на початку літа Тернопільщина стала патроном для смт Архангельське на Херсонщині в рамках відбудови. Тобто взяла на себе зобов’язання відбудови будинків та інфраструктури, які були пошкоджені або знищені ворогами під час обстрілів та окупації.

23 будинки відновили в першій черзі, ще влітку. Для цього в Архангельське виїхала будівельна бригада з Тернополя, а також відправили всі необхідні матеріали та інструменти:

  • майже 10 тис м2 покрівельних матеріалів;
  • понад 20 м3 пиломатеріалів;
  • понад 100 вікон;
  • десятки металевих та пластикових дверей.

Командна робота та якісні матеріали – запорука успіху. Завдяки злагодженій роботі всіх учасників процесу відбудови, ми не тільки вклались в обіцяні терміни, а й скоротили їх, – кажуть у Тернопільській ОВА.

Восени стартувала друга черга, під час якої вдалося відновити 10 житлових будинків, у яких вже мешкають люди. Зокрема, замінили перекриття дахів, вікна, двері, в окремих випадках відбудували частину стін. Надалі планується облаштування вулиць, відновлення дорожнього полотна, інфраструктури та побудова спортивного майданчика.

До слова, це не єдина допомога, надана Тернопільщиною Херсонщині. Також наш край допомагав ліквідовувати наслідки підриву Каховської ГЕС. Близько 60 працівників комунальних служб розбирали завали, вивозили сміття та усували інші наслідки затоплення сіл та міст. Тернопільщина неодноразово відправляла вантаж із харчовими продуктами, питною водою, медикаментами та іншим.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео