Ростислав Фук

Тернопільська студентка отримала найпрестижнішу стипендію Японії

Для свого стажування дівчина обрала два університети в Токіо

Студентка IV курсу спеціальності «Журналістика» Західноукраїнського національного університету Тамара Мелішкевич виграла найпрестижнішу стипендію від Міністерства освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії. Про це повідомили на кафедрі інформаційної та соціокультурної діяльності ЗУНУ.

Стипендія дає змогу навчатися в магістратурі та здійснювати власні наукові дослідження.

Це державна стипендія Міністерства освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії (MEXT), одним із завдань якого є сприяння розвиткові культурно-освітнього співробітництва між Японією та іншими країнами світу, в т. ч. шляхом надання можливості студентам та випускникам іноземних закладів вищої освіти проходити навчальні або дослідницькі стажування в японських університетах, – йдеться в повідомленні.

MEXT щороку призначає стипендії учасникам програми «Стажер-дослідник» за результатами декількох етапів конкурсного відбору, який проводять дипломатичні представництва Японії у кожній із країн-учасниць програми. У ній можуть брати участь громадяни всіх країн, які підтримують дипломатичні стосунки з Японією. Серед них – Україна.

Для свого стажування Тамара обрала два університети в Токіо – Nihon University і TokyoTech. Зараз вона чекає на остаточне рішення МЕХТ про те, в якому з них буде навчатися.

Дівчина добре володіє англійською і японською мовами, є учасницею кількох програм студентського обміну в університетах різних країн: проходила семестрове навчання в Лодзькому університеті (Польща) за спеціальністю «Журналістика», де вивчала культуру фільмів, моду, тренди та селебретизм у сучасних медіа, радіопрактику, радіодраму, подкастинг, мову в медіа, громадянську журналістику, аудиторний аналіз інтерсекційного фемінізму (гендерні вчення); була учасницею Міжнародної літньої школи «Міжкультурний аналіз та його застосування», організованої Потсдамським університетом прикладних наук (Німеччина).

Колектив Терену щиро вітає Тамару Мелішкевич із престижною нагородою та бажає подальших наукових звершень.

Читайте також: Уродженка Тернополя відмовилася від титулу «Міс Японія-2024»

Фото ЗУНУ

Вибір читачів за тиждень

Відео