Олена Чепіль

Тернопільські волонтери приводять до ладу сховища і шукають ліки за кордоном 

Долучатися до доброї справи можуть всі охочі тернополяни, адже потреб є дуже багато 

Допомогу для бійців з-за кордону активно шукає тернопільська громадська активістка Юлія Мамчак. Волонтерка, завдяки зв’язкам з іншими країнами, має можливість знайти таке обладнання, якого немає в нас.  

- Литовці спільно з урядом підготували 30 фур медикаментів, які потрібні при будь-яких пораненнях. Також литовський уряд виділив 150 військових медиків, що виїхали на підтримку нашій країні, – розповідає волонтерка.    

Також Юлія, спільно з іншими однодумцями, приводить до ладу сховища: очищають їх, змінюють спуск води, облаштовують кімнати для дітей тощо. Волонтерка просить кожного залишатись пильними, оскільки це одне з головних наших завдань. 

- Ми розуміємо, що поліція не встигає реагувати на всі заявки. Потрібно аби кожен зрозумів, що все залежить від нього. Якщо біля вас сусіди, які не виключають світло, потрібно повідомити тероборону. Якщо поруч з вами поселились невідомі, що поводяться неадекватно, дати знати також теробороні, яка швидко реагує. Потрібно аби люди думали, чим займаються їхні діти, адже непоодинокі випадки, коли підлітки роблять те, чого вони робити не повинні. 

Жителі Тернопільщини також можуть долучитись до допомоги, наголошує Юлія Мамчак. Зараз військові на передовій потребують бензинових та дизельних генераторів, радіостанцій, ліхтарів, болгарок, трійників, переносок, кабелів ПВС, сокир, лопат, ножів, термозахисних рукавиць тощо. Звертайтесь за номером: 097-751-30-24.

- Дуже багато людей готові долучатись до доброї справи. Україна піднялася. Німеччина шукає бронежилети, обладнання. Наші бізнес-партнери, які працювали з нами в мирний час, самі долучаються й готові допомагати. Включились агенції та забудовники, які виділяють цілі будинки для біженців. Я завжди знала та вірила, що ми дружні та розуміла, що маса людей багато що змінить. Так і сталось. Я впевнена, що все буде добре, – каже волонтерка. 

Фото з відкритих джерел 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео