Тетяна Бакай

Тернопільські волонтерки готують смаколики для поранених захисників (відео)

Щовівторка волонтеркам вдається нагодувати близько ста військових у кількох лікарнях міста

«День домашньої кухні» – так називають кожен вівторок військовослужбовці, які проходять лікування у тернопільських медзакладах. Готують домашні страви для захисників представниці громадської організації «Їжачок» спільно зі студентами, батьками та викладачами Галицького коледжу. Таку ініціативу започаткували ще минулої осені. 

Це знак нашої подяки військовим за те, що вони віддали частину свого здоровʼя, захищаючи наш спокій. Хочемо показати людям, щоб вони обʼєднувалися і робили ось такі наче й невеликі справи, але хлопцям це дуже важливо, – розповіла Терену голова громадської організації «Їжачок» Ольга Гумен. 

Збираючись на студентській кухні, жінки готують голубці, вареники, пиріжки, млинці та інші страви, аби поранені бійці змогли відчути частинку домашнього затишку. Волонтерки кажуть, важливим є не лише приготування страв, а й подальше спілкування із воїнами, які потребують підтримки. 

Я знаю, що їм потрібна велика підтримка і це не тільки про їжу. Це про те, чим ми обмінюємося, коли бачимо один одного і можемо поговорити та підтримати їх.  Я знаю як важко людям, які є не місцевими і для них теж дуже важлива розмова. Тому тут мова не про їжу, а про бажання бути поруч, – каже волонтерка Людмила Березовська

12 березня у меню були печені пиріжки з м’ясом, млинці, гречаники, вінегрет

Кожен боєць має свою історію і є такі, що запамʼятовуються надовго. 

У нас був такий хлопець, якого виписали минулої середи. Він був у лікарні три місяці і мав дуже серйозні пошкодження. А зараз він вже сидить сам та відчуває ноги. І це приємно бачити, адже його стан  був дуже важким. Ми постійно розмовляли з ним, підтримували і ми тішимося, що на наших очах стається щось таке, чого ніхто не очікує, – додає волонтерка.  

 Щовівторка волонтеркам вдається нагодувати близько ста військових у кількох лікарнях нашого міста. Продукти для приготування страв приносять небайдужі, або ж купують необхідне за донати благодійників. До приготування страв можуть долучитися усі охочі, наголошують волонтерки. А також вони закликають донатити на продукти. Додаткову інформацію можна знайти на фейсбук-сторінці громадської організації “Їжачок”. 

Можна долучитися до нашої ініціативи у вигляді продуктів. Зараз овочів є вдосталь, але будемо вдячні за цукор, борошно, олію, яйця чи мʼясні вироби, – зазначає Ольга Гумен.

Карта для донатів на продукти: 5169 3600 2441 8539

Фото, відео Руслана Жирова 

Вибір читачів за тиждень

Відео