Тамара Коблик

На вихідних на Тернопільщині погіршиться погода

А вже з 31 січня-1 лютого в Україні обіцяють різке потепління

27 січня  погоду області визначатиме проходження атмосферних фронтів з заходу. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського обласного центру з гідрометеорології. На Тернопільщині обіцяють опади. Температура впродовж доби від 4° морозу до 1° тепла.

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов на території Тернопільської міської територіальної громади у період з 27 по 31 січня.

За даними Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, 27 січня по місту очікуються пориви північно-західного вітру зі швидкістю 15 – 20 м/с.

Окрім того, з 27 по 31 січня прогнозується ожеледиця на дорогах, що може ускладнити рух транспорту на дорогах міста та громади.

Погодні умови відповідатимуть метеорологічному явищу І рівня небезпечності (жовтий – НМЯ І).

28 січня буде хмарно, вночі невеликий сніг, вдень невеликі опади. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 5 – 10 м/с. Температура вночі 1 – 6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

29 січня нарешті без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер східний 5 – 10 м/с. Температура впродовж доби від 3° морозу до 2° тепла.

А з 31 січня - 1 лютого прискаче в Україну різке потепління, хоча й з опадами, проте до +3+8 градусів, а на півдні та на південному заході до +8+12 градусів. Про це пише синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці у фейсбуці.

Не треба одразу бігти в коридор і закидати вглиб шафи теплі куртки та товсті шапки, бо зима ще триває і подальші коливання температури повітря у бік похолодання ще будуть, - попереджає Наталя Діденко.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео