Тамара Коблик

Тернополяни можуть придбати картини відомого художника і допомогти ЗСУ

Унікальна можливість придбати картини відомого у всьому світі, заслуженого художника України Євгена Удіна

Правий сектор анонсує благодійний аукціон з роботами відомого художника. Це - унікальні роботи, створені в 1990 р. та 1962 р. Вони входять до серії робіт «Тернопіль - місто, що надихає». Про це повідомили у пресслужбі організації.

Ці прекрасні роботи стануть справжньою окрасою любої оселі  чи офісу будь-якої престижної компанії.

За вагомий внесок в образотворче мистецтво, станкову та книжкову графіку Є. Удіну присвоєно почесне звання «Заслужений художник України» (1987).

Багатогранний талановитий художник, Євген Тимофійович Удін працює в друкованій, станковій, книжковій, газетно-журнальній, плакатній, прикладній графіці та екслібрисі. На колоритних і добрих образах казкових персонажів митця виросло кілька поколінь. Засновник і перший голова Тернопільської обласної організації Спілки художників України (1983–1992).  З 2005 р. — старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та методики викладання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т. Г. Шевченка. З 2007 р. дотепер — доцент кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Інституту мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка.  Твори Євгена Удіна зберігаються в музеях України, Росії, Німеччини, Бельгії, Словаччини, Польщі, Канади і США, у приватних колекціях.

Картини люб'язно надані Євгеном Удіном. Усі виручені кошти з аукціону будуть направлені на потреби фронтових підрозділів ДУК.

Нагадаємо, картини, які намалювали у Залізцях, можна придбати на благодійному аукціоні. Також виставка-аукціон триває у Тернопільському кооперативному фаховому коледжі. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео