Тамара Коблик

Тернополянина судитимуть за оформлення липових кредитів на майже півмільйона гривень

Кіберполіція нагадує: не передавайте невідомим конфіденційну інформацію, зокрема, щодо платіжних карток (CVV-код, термін дії картки) стороннім особам

Кіберполіціянти викрили 20-річного мешканця обласного центру. Чоловік шахрайським способом отримував інформацію для входу в онлайн-банкінг довірливих громадян та оформлював кредити від імені жертв. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Використовуючи отримані конфіденційні дані, підприємливий чоловік оформлював онлайн-кредити, а кошти переводив на інші підконтрольні рахунки. У такий спосіб зловмисник ошукав 27 осіб на майже півмільйона гривень.

У червні минулого року оперативники кіберполіції спільно зі слідчими обласного главку під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області провели обшук в оселі правопорушника. Було вилучено мобільні телефони, карти пам’яті, флеш накопичувачі тощо.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство), санкція якої передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Кіберполіція нагадує: не передавайте невідомим конфіденційну інформацію, зокрема, щодо платіжних карток (CVV-код, термін дії картки) стороннім особам!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео