Тамара Коблик

Які рослини ні в якому разі не можна обрізати восени

Існує декілька видів квітів, які не можна обрізати перед зимівлею

Перед зимівлею деякі квіти потребують обрізки, аби краще перенести холодну пору року. Але є такі квіти з якими проводити цю процедуру не рекомендують. Про це повідомляє dnipro.znaj.ua.

“Килимки”

До настання холодів не рекомендують обрізати барвінок, флокси шилоподібні, обрієту та армерію. Всі види належать до так званих “килимків”, адже покривають землю.

Якщо обрізати їх під корінь, то рослині знадобиться багато сил, щоб відновитися. В гіршому випадку квіти зиму не переживуть.

Зимостійкі

Не рекомендовано обрізати й багаторічники, які стійкі до зими. До таких рослин належать: лаванда, лобелія (багаторічна) та інші.

Це пов’язано з тим, що пагони та листя захищатимуть корінь квітки від холоду та снігу. Окрім цього можна вкрити такі рослини однорічниками, це також сприятиме кращій зимівлі.

Декоративні злаки

Попри те, що злакові поділяються на дві групи: вічнозелені та листя яких сохне, краще не чіпати перед зимівлею обидва види. Головною причиною цього є те, що сухе листя захищатиме корінь та бруньки від впливу холодної погоди та опадів. До представників цих декоративних злакових належать: міскантус, ячмінь гривастий, заячий хвостик та інші.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео