Тернополяни мають можливість поспостерігати за рідкісним небесним явищем

парад планет

Рідкісне та неймовірно красиве явище – парад планет можуть спостерігати тернополяни на небі.

Астрологи прогнозують «дефіле» планет на сьогодні, 4 липня 2020 року. Таке явище відбувається тоді, коли усі планети сонячної системи вишиковуються в ряд в одній і тій же області неба. Спостерігачам даного явища неймовірно пощастить, адже у них буде шанс побачити усі планети.

- На початку місяця невловима планета Меркурій з'явиться в ранковому небі. Блискуча Венера буде перебувати поруч. Червоний Марс, далекі Уран і Нептун, а також газові гіганти Юпітер та Сатурн – всі будуть доступні для спостереження. Навіть тьмяна карликова планета Плутон запропонує спостерігачам сприятливі умови для перегляду, - йдеться на сайті «24 техно».

Типи планетних парадів розрізняються за кількістю планет, що беруть участь:

Варто зауважити, що спостерігачам не потрібно надіятися побачити ідеально рівне «дефіле» планет, адже кожна з них рухається різними орбітами. Тобто, ідеально рівного параду, як зазвичай нам подають на картинках, не буде.

Планети з'являться в одній і тій же частині неба. Іноді розташування планет в небі нагадує лінію, але це не завжди так. Найчастіше дві або три планети утворюють лінію в небі.

Отже, за прогнозами астрологів, 4 липня 2020 року відбудеться рідкісний та унікальний парад планет сонячної системи. Він буде майже ідеально вирівняним та кут їхнього відхилення буде досить малим.

Останній парад планет такого типу стався у 1982 році, а наступний очікується в 2161 і 2492 роках.

Як побачити парад планет

Парад планет, який буде проходити майже весь липень, не можна буде спостерігати повністю.

Уран з Нептуном знаходяться занадто далеко, і з такої відстані неозброєним оком їх не видно. Сатурн, Юпітер і Марс буде видно в нічний час доби, а Венеру – вранці. Меркурій, своєю чергою, знаходиться поруч із Сонцем, тому зірка повністю його затьмарює.

Якби у людини була можливість піти від Сонячної системи на кілька мільярдів кілометрів, то на такій відстані можна було б спостерігати як планети групуються в одному напрямку. На жаль, розраховувати на те, що з даху, балкона або на відкритій місцевості буде доступний парад планет в класичному розумінні не варто.

Варто зазначити, що планети на небі рухаються повільно, тому утворюють парад поступово. Відповідно, у людей буде можливість спостерігати це явище близько двох тижнів. Парад планет, на відміну від сонячних і місячних затемнень, не відбувається в точно зазначений час.

Інформацію взято зі сайту «24 техно»

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео