Тамара Коблик

У місті на Тернопільщині ліквідували два дошкільні заклади

Прокуратура вимагає визнати незаконними та скасувати рішення сесії Бучацької міської ради про ліквідацію двох закладів дошкільної освіти

Бучацька окружна прокуратура пред'явила позови в інтересах держави про визнання незаконними та скасування рішень сесії Бучацької міської ради, якими припинено шляхом ліквідації дві юридичні особи – Бучацькі заклади дошкільної освіти Бучацької міської ради Тернопільської області (ясла-садки) «Дзвіночок» і «Теремок». Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокуратура встановила, що вказані рішення не базуються на принципах забезпечення прав та інтересів дитини.

По проєктах спірних рішень не організували та не провели відповідних громадських слухань з метою урахування інтересів батьків та дітей, які відвідували освітні заклади, що суперечить чинним вимогам законодавства.

Господарський суд Тернопільської області відкрив провадження.

Окрім того, за клопотанням прокурора суд вжив заходів щодо забезпечення позову шляхом заборони державним реєстраторам будь-яких органів та особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, вчиняти реєстраційні дії щодо припинення юридичних осіб вищевказаних комунальних закладів.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео