Тамара Коблик

У тернопільській лікарні пацієнтів лікують за допомогою засобів телемедицини

Такий підхід дозволяє покращити якість медичного обслуговування

У Тернопільській лікарні швидкої допомоги успішно впроваджено напрям телемедицини, яка функціонує за допомогою системи Teledoc Health. Ця інноваційна технологія дозволяє проводити телеконсультації та обмінюватися досвідом з іншими медичними закладами. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Лікарня використовує високотехнологічний телеробот, який отримали за розподілом Міністерства охорони здоров’я за сприяння благодійного фонду «Соломія» (керівниця Майжбіц Валентина). Система може максимально наблизити віртуальні відвідування пацієнтів до реальних. Цей пристрій оснащений керованою камерою високої роздільної здатності, що дозволяє ретельно обстежувати пацієнтів, вимірювати температуру та тиск, а також під’єднати діагностичне обладнання. У випадку складних випадків лікування пацієнтів в закладі, є можливість перейняти досвід з інших клінік, таким чином покращити якість надання медичної допомоги.

Вже кілька років травматологи лікарні швидкої використовують у роботі малоінвазивні методики остеосинтезу різних переломів. Завдяки наявності в операційній високотехнологічного обладнання, такого, як рентгенівська С–арка, спеціального операційного столу та сучасних імплантів для остеосинтезу, ці операції з розряду найскладніших та тривалих, вийшли на новий рівень.

Такий підхід дозволяє не лише покращити якість медичного обслуговування, а й сприяє обміну досвідом та співпраці з іншими клініками як в Україні, так і за кордоном.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео