У Тернопільській облраді заслухають звіт керівника обласної дитячої лікарні

Під час візиту на Тернопільщину голова НСЗУ Наталія Гусак зробила ряд зауважень у бік медзакладів області, зокрема Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні, на що вже відреагувало керівництво облради 

Звіт керівника обласної дитячої лікарні Григорія Корицького заслухають в Тернопільській обласній раді. Про це стало відомо із розпорядження, яке сьогодні підписав в.о. голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Як зазначив керівник облради, минулого тижня відбулась нарада щодо стану впровадження медичної реформи і перспективи розвитку охорони здоров'я в Україні, яку організувала Національна служба здоров'я України. Під час наради Голови НСЗУ Наталія Гусак висловила ряд зауважень у бік обласних закладів медицини, зокрема Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні. Про це вона також написала на своїй фейсбук-сторінці. 

Нещодавно отримали скаргу на  Тернопільську обласну дитячу клінічну лікарню. Це заклад, якому щомісячно НСЗУ Національна служба здоров'я України  виплачує в середньому 11-13 млн грн за надані медичні послуги. Орієнтовно 9 млн грн в місяць лікарня витрачає на зарплату, решта – залишається на рахунках. І от парадокс: щодня пацієнтам писали списки ліків (навіть вату, фізрозчин і шприци!), які вони повинні були купити в аптеці. Навіть більше: іноді просто в палату приходив фармпредставник і продавав усе, що лікар писав на папірчику. Це не єдина лікарня на Тернопільщині, на яку  ми отримуємо скарги, - йдеться у дописі. 

29 січня в обласній раді оперативно відреагували на такий стан справ і були підписані кілька розпоряджень, які покликані терміново вплинути на ситуацію із забезпеченням ліками пацієнтів наших комунальних установ. Зокрема: підписане розпорядження, яким доручено профільній комісії обласної ради терміново зібратись на засідання і заслухати звіт керівника Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні. Утворена робоча група щодо вивчення ситуації з реімбурсацією ліків у рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення в закладах охорони здоров'я Тернопільської області. А також затверджений склад конкурсної комісії обласної ради з обрання незалежних членів наглядових рад медичних закладів Тернопільщини.

Про подальші наші кроки і рішення буду оперативно всіх інформувати. Але наголошую всім керівникам медичних закладів Тернопільщини: мешканці нашої області повинні отримувати якісні і доступні послуги та ліки у всіх наших лікарнях. За це платить держава. Це аксіома. Якщо хтось цього ще не зрозумів або просто ігнорує, то нам не по дорозі, - резюмував Володимир Болєщук.

Фото пресслужби Тернопільської облради 

Вибір читачів за тиждень

Відео