Тамара Коблик

У Тернополі безкоштовно годують потребуючих (фото)

На базі терцентру продовжують функціонувати також соціальна перукарня, працює безкоштовний пункт прокату засобів реабілітації

У Тернопільській громаді продовжують підтримувати та надавати допомогу одиноким літнім людям, багатодітним сім’ям та тернополянам із соціально незахищених категорій населення. На базі міського територіального центру соціального обслуговування населення постійно працює соціальна благодійна їдальня, де підопічні центру можуть отримати безкоштовні комплексні обіди (суп, друга страва, салат та хліб). Таку ініціативу реалізують в рамках програми «Турбота». Про це розповіли у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Благодійна їдальня на постійній основі харчує соціально-незахищені категорії тернополян. Це й одинокі люди, також і жителі, які не мають можливості повноцінно харчуватись. Частина з людей харчується безпосередньо у їдальні, інші ж – беруть з собою тару та забирають додому. Окрім того, працівники, які працюють у центрі готують і розносять їжу для наших мешканців, що не можуть добиратись самостійно, – йдеться у повідомленні міськради. – Дякуємо нашим кухарям і працівникам територіального центру за їхню працю та доброту. Проєкт з підтримки соціально незахищених громадян буде реалізовуватись й в наступному році, щоб такі люди мали нагоду повноцінно харчуватись.

До слова, на базі центру продовжують функціонувати також соціальна перукарня, працює безкоштовний пункт прокату засобів реабілітації. Працівники центру проводять культурні та пізнавальні заходи для людей похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах і внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, у червні цього року відремонтовано їдальню, зокрема, замінено двері, відновлено стелю, стіни, вентиляцію та проведено ремонт складських приміщень.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео