Тамара Коблик

«Використовували електрострум, коли ми просили подзвонити додому»: історія звільненого з полону Героя з Тернопільщини

Володимира Боднара ­звільнили з полону 31 січня, а 24 лютого він повернувся на Тернопільщину

Володимир Боднар  один зі 207 захисників України, яких вдалося обміняти 31 січня. У полон чоловік потрапив у червні 2022 року на Луганщині. Повернувся на Тернопільщину 24 лютого.

Володимир розповів Суспільному, що коли на фронті українські захисники просувалися, то ставлення до полонених українців погіршувалося.

Прапор для мене дуже важливий, бо саме його я отримав, коли нас обміняли. На прапорі є підписи усіх хлопців, які були в полоні та 31 обміняли. Це для мене великий подарунок, думаю, що до кінця життя його берегтиму, бо він заслужений кров’ю.

Володимира Боднара ­звільнили з полону 31 січня, а 24 лютого він повернувся на Тернопільщину. Чоловік воював на луганському напрямку. У червні 2022 року потрапив у полон. Росіяни утримували Володимира в Суходільській виправній колонії. За словами Володимира, там схуд на 20 кілограмів.

Коли до нас застосовували фізичну силу, то ми знали, що в них на фронті погані справи. Використовували електричний струм, коли просили подзвонити додому. Коли вже повертався додому, 31 січня, побачив, прапор і писало Україна, то з’явилися сльози на очах, хоч казав собі, що буду триматися, але не міг стриматися.

Мати Володимира Галина Боднар розповідає, майже 2 роки чекала на сина і молилася.

Дзвонить телефон до мене з координаційного штабу і кажуть: «Ви знаєте, що вашого сина поміняли?». Я почала дуже плакати, як кожна мама.

Їжджу додому вже весела. В мене емоції вдячності, що мій син живий і повернувся додому.

Володимир Боднар з сім'єю. Фото: Суспільне Тернопіль

Вдома на Володимира чекала також його дівчина Вікторія Костевка.

Прийшлося мені чекати, я обіцяла йому та він мені обіцяв, що повернеться живим та здоровим. Він майбутнє мені обіцяв. Було дуже важко, чекала і вірила.

Вибір читачів за тиждень

Відео