Ростислав Фук

У тернополянки шахраї викрали 35 тис. грн, які вона збирала для ЗСУ

В одній із соцмереж жінка розмістила оголошення про збір коштів на потреби захисників

картка,

35 тисяч гривень допомоги для ЗСУ викрали телефонні шахраї у жительки Тернополя. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

За її словами, в одній із соцмереж вона розмістила оголошення про збір коштів на потреби захисників. У месенджер їй написала жінка нібито з Польщі, запевнила, що хоче допомогти, але кошти перерахує лише через офіційний благодійний фонд.

Відтак до тернополянки зателефонував незнайомець, який представився працівником благодійного фонду. Під час розмови сказав, що на її рахунок хочуть переказати кошти, але для зарахування грошей треба провести деякі операції. За його порадою жінка зайшла у свій банківський додаток і ввела там дані, які продиктував шахрай.  Таким чином з рахунку тернополянки зникло 35 000 гривень.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Правоохоронці радять жителям області не довіряти телефонним незнайомцям, коли йдеться про будь-які операції з банківськими картками. Аби переказати гроші на картку, достатньо 16-значного номера. Ви також можете вказати прізвище та ім’я власника «електронного гаманця» (але це не обов’язково). Жодних інших даних повідомляти не можна. Тим паче не варто заходити у банківський додаток і виконувати будь-які вказівки шахраїв.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео