Тамара Коблик

У Зарваниці провели театралізовану Хресну ходу та виставили плащаницю (фото, відео)

Вірні, які через воєнний стан не змогли бути присутніми, долучались до молитви за допомогою трансляції наживо

У Марійському духовному центрі «Зарваниця» провели театралізовану хресну дорогу та великопосну молитву. Про це повідомили у пресслужбі духовного центру. 

Щороку, у Страсну п’ятницю, доброю традицією у Марійському духовному центрі «Зарваниця» є проведення особливої великопосної молитви. В цей день кожен християнин переживає разом з Ісусом Христом страждання та смерть, які Він приймає і терпить, щоб перемогти, показати любов і дарувати спасіння. Під час війни український народ іде своєю хресною дорогою, несучи  хрест болю, смутку, втрат, жорстоких боїв, жахливих смертей. Але як Христос воскресінням перемагає смерть, так і Україна здобуде перемогу над злом, - йдеться у повідомленні.

3 травня у Зарваниці відбулася театралізована Хресна дорога Ісуса Христа, організована студентами Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого.

Розпочалася молитва у малій базиліці Зарваницької Матері Божої. Архиєпископ і митрополит очолив Вечірню з виставленням Плащаниці  у співслужінні священників з Тернополя, Марійського духовного центру та Зарваницького деканату. Відтак присутні й духовенство процесійно проходили стаціями, які відображають шлях Ісуса Христа на Голгофу і смерть на хресті. Також особливими були намірення на кожній зупинці Хресної дороги. В цей день молитва звучала за усіх наших захисників, за поранених і полонених, за матерів і сім’ї наших героїв, за мирних жителів, які щоденно страждають від війни, за волонтерів, за душі героїв, які віддали свої життя заради правди і волі. Завершилася молитва символічним проханням, яке звучить у серці кожного: «Воскреслий Ісусе, просимо про твою ласку воскресіння для України та її героїв…». Вірні, які через воєнний стан не змогли бути присутніми, долучались до молитви за допомогою трансляції наживо.

Фото пресслужби Марійського духовного центру

Вибір читачів за тиждень

Відео