Ростислав Фук

У жителя Тернопільщини викрали колекційні монети і золоті прикраси (фото, відео)

Загальна сума збитків - майже 350 тисяч гривень

Про крадіжку з будинку в Заліщиках на лінію «102» повідомив господар помешкання 11 жовтня. Чоловік розповів, що з будинку зник сейф з коштовностями. Злочин стався напередодні, коли родини не було дома, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група з Чорткова. Проведеними заходами працівники карного розшуку за кілька годин вийшли на слід підозрюваних.

У ході розслідування стало відомо, що домушники приїхали із сусідньої області. Обрали будинок та стежили за його мешканцями. Коли родина поїхала, вони зайшли до помешкання, відчинивши двері методом підбору ключа. З будинку винесли сейф з грошима, коштовностями та колекційними монетами, – йдеться в повідомленні.

Як повідомили у пресслужбі прокуратури Тернопільської області, викрали також дорожню сумку та прихопили 6 каблучок, 3 пари сережок, 2 ланцюжки із золота, а ще  10 000 тис. грн і 250 євро. Загальна сума збитків - майже 350 тисяч гривень.

Залишаючи місце злочину, підозрювані зачинили двері, а тому господарі, повернувшись додому, зникнення цінних речей виявили лише наступного дня.

Додому вирушили підозрювані не одразу. Дочекалися завершення комендантської години. За кілька кілометрів в лісопосадці вони виламали двері сейфа, витягнули усі цінні речі і поїхали далі. Проте залишити нашу область їм не вдалося. На виїзді з Тернопільської області їх зупинили працівники спецпідрозділу КОРД, – кажуть поліцейські.

Підозрюваних затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Чоловікам оголосили підозру згідно із частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Чортківська окружна прокуратура.

Поліцейські перевіряють підозрюваних на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Тернопільської області. Триває слідство.

Фото Національної поліції та прокуратури Тернопільської області 

Вибір читачів за тиждень

Відео