Тамара Коблик

Унікальні ШВЛ-апарати для новонароджених з’явилися у лікарні на Тернопільщині

Благодійники подарували Чортківській центральній міській лікарні обладнання для новонароджених дітей

Чортківська центральна міська лікарня продовжує оновлювати матеріально-технічну базу задля покращення надання медичних послуг. Відтепер у медичному закладі завдяки благодійникам з’явились два апарати штучної вентиляції легень високого класу для новонароджених дітей з функцією високочастотної осциляторної вентиляції – Löwenstein Leoni Plus. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Як розповів медичний директор Чортківської центральної міської лікарні Денис Хаблак, апаратів ШВЛ такого класу у Тернопільській області більше немає. Він розроблений для проведення тривалої респіраторної підтримки у недоношених та доношених новонароджених з екстремально низькою масою тіла, а також немовлят та дітей вагою до 30 кг.

Один апарат ШВЛ передадуть для роботи неонатологів у пологове відділення лікарні, щоб у спеціалістів була можливість врятувати життя новонародженої дитини у складних випадках. Інший апарат працюватиме у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії (реанімація) для ургентних випадків.

Фото Чортківської центральної міської лікарні

Вибір читачів за тиждень

Відео