Тамара Коблик

Унікальний випадок: на Тернопільщині народилися телята-трійнята (фото)

«Хлопчик» видався вагою 20-22 кілограми, «дівчатка» трохи менші – 15-16 кг

Унікальний випадок стався на Чортківщині. На фермі народилися телята-трійнята. За статистикою, це один раз на сто тисяч випадків. 11 червня близько полудня 7-річна корова «Газель» привела на світ троє телят. Про це пише Чортків.Сity.

Двійня зустрічається доволі часто, навіть у нашому господарстві раз або й двічі на місяць буває, – розповідає ветлікар Олег Онишко. – А ось щоб трійня… Не тільки для Тернопільської області, а й для України це унікальне явище.

Першим на світ з`явився бичок, – продовжує ветлікар. – Подивившись на розміри теляти і матері, вирішив провести ревізію, виявивши другий плід. Заради цікавості, більше для перестраховки, бо й гадки не було, що може бути ще одне теля, знову вдався до ревізії, намацавши задні кінцівки. Надав необхідну реанімаційну допомогу, бо наяву була певна патологія. На щастя, і матір, і бичок з двома теличками нині живі-здорові, почувають себе добре. «Хлопчик» видався вагою 20-22 кілограми, «дівчатка» трохи менші – 15-16 кг. У корови це вже п`ятий отел на рахунку, але попередні рази вона приводила по одному телятку.

Вибір читачів за тиждень

Відео